Как да създадете красив фото сайт в SmugMug за 90 минути

01.04.2015


Независимо дали си ентусиазиран любител или професионален фотограф, SmugMug е фантастична фото и видео хостинг услуга, както и платформа за тези, които искат да притежават личен фото сайт, който лесно да персонализират сами. Има много платформи където може да хоствате вашите снимки, но след дълго изследване разбрах, че всяка има недостатъци. Претеглих плюсовете и минусите и избрах моят фаворит! SmugMug е една от най- добрите услуги за съхранение на снимки онлайн!

Нямам намерение да рекламирам нито една компания, просто аз използвам SmugMug и се убедих в предимствата, които предлага. Всяка информация, съвет и препоръкa в Блога ми, както знаете e лично тестванa от мен, проверенa e, и съм се убедил че работи перфектно преди да ви я предoставя.

Сигурен съм, че обичате вашите снимки! Знаете, че твърдите дискове много често се скапват! Как да бъдете сигурни, че няма да загубите всичките си фотографии в един момент? Не знам за вас, но за мен снимките са много ценни и не мога да си позволя, да загубя нито една от тях правена през годините.

Ако ви интересува, как да съхраните вашите снимки или искате да притежавате красив фотографски сайт, мисля че информацията в следващите редове ще е полезна за вас!Защо SmugMug?

Зашеметяващ фото сайт за вас, вашето семейство и вашия бизнес!

Неограничено пространство, за вашите снимки и видео! 100% защита- притежавате резервно копие в облака. Спомените ви са защитени от пожар, кражба и природни бедствия. Сигурно никога не сте се замисляли за това?

Избрах SmugMug, за хостване на моите снимки защото мога да кача 100 снимки, но мога да кача и 100 000 ако желая, както и всичките ми видеоклипове! Искам да подчертая, че можете да съхранявате вашите изображения в.JPEG. Все още не поддържат RAW формат. Интерфейса на SmugMug е много лесен и приятели настроен за използване. Това е така защото е основно проектиран за фотография. Разбира се, че бихте могли да използвате Dropbox, Google+, Google Drive, но повечето от тях не са специализирани за фотография. Така, че винаги е по- добре да използване нещо, което е оптимизирано за дадена област.

Другото нещо, което ме накара да избера SmugMug е това, че мога да създам красив личен фотографски сайт без никакви познания в тази област и без да чакам специалистите да ми изработят специално такъв за моите нужди. Най вероятно сте се сблъсквали с този проблем. Когато отидеш при фирма за изработка на сайтове те винаги ви казват: Кажете какво искате и ние ще го направим? В повечето случаи вие не знаете всички особености за изработка на сайт и какви функционалности са ви необходими в началото. След това се започва: за да добавим това, ще струва толкова или ако искате и това ще трябва да заплатите толкова! При SmugMug този проблем не съществува. Всичко е направено много лесно и интуитивно. Професионалистите в тази област(фотографията), знаят какво точно е необходимо, за да менажирате снимките си или да представите бизнеса си! В своята 13 годишна история те са получавали обратна връзка от много фотографи и са се съобразили с техните искания и препоръки. Всички нововъведения и поправки направени от тях получавате безплатно! Това е така, защото всяко обновяване се прави за стотици хиляди потребители, а не само за вас индивидуално.

Сайта ви ще изглежда абсолютно професионално! Имайте впредвид, че основно професионални фотографи използват тази платформа! Освен за съхранение на снимките си вие може да го използвате и за споделяне на галерии с ваши приятели или клиенти, както и да продавате вашите снимки, взависимост от плана, който използвате. О да, забравих да ви спомена, че не безплатно, но вие знаете, че безплатните неща винаги са направени с компромиси и получавате орязани версии. Аз плащам само 4,25 $ на месец, вместо 5$ след като се възползвах от 20% отстъпка и 14 дни безплатен тестов период, което си е направо без пари, както се казва, за да съхранявам и споделям неограничено количество снимки + Личен уеб сайт.

За сравнение, ако поръчате някъде да ви изработят личен сайт, персонализиран спрямо вашите изисквания, мисля, че ще стартирате от 1000 лева и нагоре+ месечна поддръжка от която почти няма бягане, защото все нещо няма да е оптимизирано, но ще го разберете в последствие. Не е за пренебрегване и факта, че може да се наложи да чакате с месеци да ви го направят! Може да сравните месечните планове на SmugMug, които започват от 3,34 $ месечно. За всеки план много точно е описано, какво получавате и какви са разликите.

Сайта на който сте в момента и четете тази статия е създаден в платформата на SmugMug. Разгледайте те го и сами ще се убедите, колко е интуитивен и изчистен. Имате възможност за избор от над 20 готови индивидуални дизайна! Сайта ви може да изглежда съвсем различно, спрямо вашите изисквания. Няма никакво значение дали ще го гледате от телефон, таблет или домашен компютър. Оптимизиран е за всякакви устройства. Знаете, че голяма част от онлайн трафика се осъществява през смартфони и таблети.

Имате огромна свобода! Може да създавете галерии, да избирате коя от тях да се вижда, от другите посетители в сайта.Имате възможност да заключите галерията на ваш клиент за персонализиран достъп. Може да не показвате нищо ако искате и да си ползвате платформата за лично онлайн съхранение и архивиране. Има инструменти с които можете да преоразмерявате и коригирате вашите изображения, както и лесно да ги споделяне в социалните мрежи.Имате възможност да вграждате снимките си в блогове и т.н. Може да качвате изображенията си директно от други устройства и програми, като iPhone, андроид устройства или Lithroom. Получавате отлична SEO оптимизация. Създайте уникален дизайн с вградените безплатни теми! И много други предимства, които няма как да изброя тук.

Надеждна компания!

SmugMug е на пазара от 2002 година така, че не е поредната онлайн компания, която се появява и изчезва! Платформата е претърпяла основен ъпгрейт преди 3 години и това гарантира, че всичко в нея е актуално за съвременните изисквания на клиентите. Имат направена страница за помощ, онлайн училище(безплатно), You tube канал, така, че ако нещо не е ясно може лесно да намерите отговора или да гледате видео уроци! Дори да не разбирате английски вече е много лесно с Google Chrome, Mozzila и Safari, които превеждат цели страници за секунда.

Опитайте ! Имате на разположение 14 дневен безплатен пробен период, за да разберете дали ви устройва. Ако не ви допада, може да се откажете по всяко време без проблем! Няма никакъв риск! Вземи допълнителни 20% отстъпка сега!

Ryan Oakley е професионален фотограф, който ми помогна още по- лесно да направя своя избор. Вижте неговото видео, как да създадете фото сайт в SmugMug за 90 минути, представено в 5 стъпки.

Искренно се надявам да съм ви помогнал с тази информация. Нека всеки сам да избере компанията или платформата в която да защити снимките си и да създаде своя уеб сайт. По никакъв начин не натрапвам моя избор! В тази статия описвам, защо Aз избрах SmugMug? 

Харесай моята Facebook страница , ако обичаш фотографията и имаш желание да подобряваш уменията си! Свържи се с мен от формата за Контакт за въпроси!

Не се колебай да добавиш коментар по темата, или да я споделиш с приятели!

Споделяй даром това, което си получил даром!

Успех!споделяне


добавяне на коментар

  • No Comments